دکتر علی اکبر سیاری
به گفته دکتر علی اکبر سیاری ، کمبود برخی ریزمغذی ها از سال 80 تا 91 در کشور، چند برابر شده است. بطور مثال چهار درصد افراد 15 تا 23 سال کشور در سال 80، دچار کمبود ویتامین «بی» بوده اند که اکنون این رقم به 24 درصد رسیده و شش برابر شده است و 80 درصد مردم کشور نیز دچار کمبود ویتامین «دی» هستند. البته سوءتغذیه فقط به معنای مصرف کم ریزمغذی ها و ویتامین ها نیست، بلکه حتی مصرف بیش از اندازه آنها موجب بروز سوءتغذیه می شود. در حقیقت سوءتغذیه نوعی بیماری به شمار می آید که به علت مصرف ناکافی یا بیش از اندازه یک یا چند ماده غذایی بروز می کند.
سرکار خانم دکتر زهرا عبدالهی
به لحاظ سوءتغذیه در سطح کشور، وضعیت مطلوبی داریم اما در برخی مناطق محروم همچنان مشکل کم وزنی و کوتاه قدی بیش از دو برابر متوسط کشوری است. به گفته دکتر زهرا عبداللهی، برخی مناطق محروم از نظر بهبود تغذیه به توجه بیشتری نیاز دارند، بطور مثال کودکان در سیستان وبلوچستان بیشتر از دو برابر متوسط کشوری، سوءتغدیه دارند، چون منطقه محروم است. به گفته وی برای رفع این مشکل، همه برنامه های توسعه ای تولید و کشاورزی و اشتغال و اشتغال زایی باید در این منطقه اجرا شود؛ فقر، بیکاری و بی سوادی در مساله سوءتغذیه کودکان نیز تاثیرگذار است و درباره این مسایل باید کار شود.
سرکار خانم دکتر ربابه شیخ الاسلام
حدود 10 درصد کودکان ما تقریبا کوتاه قد و حدود هشت تا 9 درصد آنان لاغر هستند که مجموعه این آمار، نگران کننده است و از سوی دیگر، درصدی از کودکان به سوءتغذیه چاقی مبتلا هستند که اگر تمام این آمار را محاسبه کنیم، 15 تا 18 درصد کودکان ما از سوءتغذیه جدی - که خیلی ملموس است - رنج می برند. به گفته وی، این آمار غیر از سوءتغذیه هایی بوده که خفیف است و خود را نشان نمی دهد؛ بطور مثال دانش آموزی که صبحانه نمی خورد، کارآیی ذهنی او در همان روز کم می شود اما هنوز تاثیر خود را روی وزن و قد نشان نداده و شاید در آینده نمود پیدا کند.